کتابخانه تخصصی مرکز پزشکی آموزشی و درمانی کودکان مفید

 

کتابخانه تخصصی مرکز پزشکی آموزشی و درمانی کودکان مفید در سال 1353، هم‌زمان با تاسیس این مرکز آغاز بکار کرده و در طی این سال‌ها با گسترش بیمارستان توسعه یافته است. کتابخانه مرکز هم‌اکنون در طبقه دوم ساختمان اداری و پاراکلینیکی مرکز فوق‌تخصصی کودکان مفید واقع شده است و به ارائه خدمات اطلاعاتی به پزشکان و دانشجویان پزشکی مراجعه‌کننده می‌پردازد. منابع کتابخانه متناسب با رشته‌ها و گرایش‌های تخصص و فوق‌تخصص موجود در این مرکز فراهم آوری شده است.

 

مجموعه کتابخانه شامل 1843 عنوان کتاب لاتین ، 1946 عنوان کتاب فارسی ، 1035 عنوان پایان‌نامه و بیش از ششصد عنوان کتاب الکترونیکی در قالب pdf و chm می‌باشد که در دسترس مراجعه‌کنندگان این کتابخانه قرار دارد. چکیده پایان نامه‌های موجود در کتابخانه به صورت نسخه pdf از وب‌سایت کتابخانه قابل بازیابی است.

امکان دسترسی به کلیه پایگاه‌های اطلاعاتی تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق وب‌سایت کتابخانه فراهم شده است. این دسترسی از فضای داخل بیمارستان و با کامپیوترهای مرکز به راحتی و بدون نیاز به کدکاربری و کلمه عبور فراهم می‌شود. کاربران برای دسترسی خارج از محیط دانشگاه و بیمارستان نیز می‌توانند از سرویس vpn دانشگاه استفاده نمایند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این سرویس  به صفحه کتابخانه مرکزی در وب سایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراجعه نمایید.

 

بخش‌ها و خدمات کتابخانه

  • بخش خدمات فنی کتابخانه
  • بخش امانت و مرجع کتابخانه
  • سایت و بخش اطلاع‌رسانی کتابخانه
  • سالن مطالعه کتابخانه

 

 

خدمات فنی

کلیه امور مربوط به مجموعه‌سازی و سازماندهی منابع توسط این بخش صورت می‌گیرد.  پس از نیازسنجی از دانشجویان و اساتید در مورد منابع اطلاعاتی مورد نیازشان و بر اساس خط‌مشی مجموعه‌سازی کتابخانه‌ فهرستی از منابع تهیه و پس از تایید معاونت آموزشی و مسئول کتابخانه اقدام به تهیه منابع می‌شود. سازماندهی منابع کتابخانه نیز بر اساس نظام رده‌بندی کتابخانه ملی پزشکی NLM می‌باشد که نظامی استاندارد و مناسب برای مجموعه‌های پزشکی است.

بخش امانت و مرجع

کلیه کتاب‌های موجود در کتابخانه به جز کتب مرجع و  کتاب‌های کمیاب، از طریق بخش امانت کتابخانه قابل امانت می‌باشند. مراجعه‌کنندگان پس از ثبت نام و تکمیل فرم مربوطه می‌توانند کتب مورد نیاز خود را تا سقف سه کتاب و به مدت 15 روز به امانت ببرند. به جز اعضای هیئت علمی بیمارستان بقیه‌ی اعضا با ارائه کارت دانشجویی، کارت نظام پزشکی و یا هر کارت معتبر دیگر قادر به امانت کتاب هستند. هر گونه تاخیر پس از موعد امانت، گم کردن یا آسیب رساندن به کتب امانی شامل جریمه بوده  و مطابق با خط مشی امانت کتابخانه با خاطی برخورد می‌شود. کتابداران متخصص کتابخانه آماده پاسخگویی به کلیه سوالات مرجع مراجعان و ارائه اطلاعات متناسب با نیاز  آنان نیز می‌باشند. خدمات مرجع کتابخانه به دو صورت حضوری و مجازی ارائه می‌شود.

سایت و بخش اطلاع‌رسانی کتابخانه

 سایت کتابخانه مرکز پزشکی کودکان مفید با شش کامپیوتر متصل به اینترنت  آماده پاسخگویی به نیازهای دانشجویان و اساتید می‌باشد. هر کاربر دارای حساب شخصی بوده و  بایدکد کاربری و رمز عبور شخصی خود را از واحد کامپیوتر بیمارستان دریافت نماید. کلیه سیستم‌ها متصل به پرینتر است و کاربران می توانند تا سقف چهل صفحه پرینت بگیرند. دوره های مختلف آشنایی با منابع الکترونیکی و پایگاه‌های اطلاعاتی نیز  توسط کتابداران متخصص در سایت کتابخانه برگزار می‌شود.

سالن مطالعه کتابخانه

سالن مطالعه کتابخانه  با ظرفیت 42 نفر  به صورت شبانه روزی به سرویس‌دهی به دانشجویان و اساتید می‌پردازد. متقاضیان استفاده از سالن مطالعه کتابخانه در صورتی که دانشجوی مرکز پزشکی کودکان مفید نباشند می‌بایست فرم درخواست مربوطه را تکمیل نمایند. در صورت تایید مسئول کتابخانه و معاونت آموزشی مرکز کارت موقت برای تردد این کاربران نیز صادر می‌شود.

 

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب