بیماری سلیاک یا اسپروی سلیاک | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
بیماری سلیاک یا اسپروی سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است. در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد اختلال داریم. در صورتیکه بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن (gliadin) که در برخی از غلات مانند گندم، جو، چاودار و گاه جوی دوسر وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می شوند. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
هر غذای فاقد گلوتن برای بیمار خوب نیست. لذا برای داشتن رژیم غذایی سالم، توجه به جدول زیر توصیه می شود:
|