كرونا ويروس(۱۹-COVID)
آنچه در مورد ويروس كرونا بايد بدانيم
در دسامبر ۲۰۱۹نیز ، برای اولین بار در شهر ووهان استان هوبئی چین ، پس از اینکه مردم بدون علت مشخصی دچار سینه پهلو شدند و واکسنها و درمانهای موجود مؤثر نبودند ، نوع جدیدی از کرونا ویروس با همهگیری در انسان شناسایی شد. از میان نخستین افرادی که به این ویروس آلوده شدهاند، مشخص شد که دو سوم آنها با بازار عمده فروشی غذاهای دریایی هوانان ، که در آن حیوانات زنده نیز به فروش میرسد ، ارتباط داشته اند. تا ۳۰بهمن، این کروناویروس جدید ، جان بیش از ۲۷۰۹نفر را گرفته و بیش از ۷۳٬۳۳۲نفر به این ویروس در ۸۰کشور تأیید شده که از جمله در تایلند، کره جنوبی ، ژاپن ، تایوان ، استرالیا ، سنگاپور، نپال ، ویتنام ، اندونزی ، آلمان ، روسیه ، فیجی ، فرانسه ، ایران و آمریکا مبتلا شدند. با عبور تعداد قربانیان ویروس کرونا از مرز ۱۰۰۰نفر سازمان جهانی بهداشت برای بیماری ناشی آن نام رسمی انتخاب کردهاست - کووید ۱۹(۱۹-COVID) که اشارهای دارد به «کرونا» ، «ویروس» ، «بیماری» و سال ۲۰۱۹. این نوع کرونا ویروس قبل از این همهگیری در انسان دیده نشده بود. برآوردهای نخستین نشان می دهد که درصد مرگ و میر این ویروس بین ۲تا ۳درصد مبتلا شدگان است.
علایم بیماری شامل تب و گاهی مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس ، تندنفسی و گلودرد و آبریزش بینی است. اولین مبتلایان این بیماری در ووهان در بازار خوراک دریایی کار میکردند یا در آنجا حضور داشتند؛ ولی با توجه به گسترش بیماری در افرادی که با حیوانات در تماس نبودند سازمان بهداشت جهانی انتقال انسان به انسان را نیز مد نظر قرار دادهاست.
اقدامات اولیه جهت جلوگیری از ویروس کرونا:
دستهایتان را مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ثانیه بشویید. اگر آب و صابون ندارید از ضد عفونی کننده های حاوی الکل استفاده کنید. دهان و بینی تان را هنگام عطسه یا سرفه دیگران بپوشانید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
در تجمعات انبوه حتماً از ماسک استفاده کنید و فاصله یک متری با کسانی که علایم بیماری دارند را رعایت کنید. هنگام سرفه یا عطسه دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را در سطل زباله بیندازید. سطوحی که لمس می شود را ضدعفونی کنید و در مکانهای شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، صاحبان برخی از مشاغل مانند رانندگان نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند ، ازاین رو عمل به توصیه های بهداشتی برای این افراد که روزانه با شمار زیادی از مردم سر و کار دارند ضروری است.
طبق توصیه های کارشناسان معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رعایت نکات بهداشتی زیر برای رانندگان و مسافران در جلوگیری از شیوع کرونا ضروری است.
رانندگان بدانند:
-استفاده از دستکش برای رانندگان ضروری است.
-هرگز تماس پوستی برای دریافت وجه نقد با مسافران نداشته باشند.
-سطوح و فضاهای داخلی تاکسی و اتوبوس را چندین بار در طول روز گندزدایی کنند.
-محلولهای ضد عفونی کننده برای استفاده مسافران در داخل تاکسیها توصیه می شود.
-از تماس دست با چشم ، دهان و بینی پرهیز کنند.
-در فواصل مشخص شیشه خودرو را پایین بکشند.
-از هر فرصتی برای شستشو و ضدعفونی دست ها استفاده کنند.
-از خوردن و آشامیدن در فضای خودرو پرهیز کنید.
-روزانه لباس خود را تعویض کنند.
-حداقل روزی یک مرتبه به حمام بروند.
مسافران هنگام استفاده از اتوبوس ، تاکسی و اسنپ برای پیشگیری از کرونا لازم است ضمن رعایت نکات بهداشت فردی توصیههای زیر را جدی بگیرند:
-از ترددهای غیر ضروری تا جائیکه ممکن است خودداری کنید.
-پیش از سوار شدن به تاکسی، اتوبوس و یا اسنپ دستهایتان را را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید.
-از دستکش های نخی یا یکبار مصرف استفاده کنید.
-برای داشتن سفری امنتر در تاکسی و اسنپ بهتر است که در صندلی عقب بنشینید.
-در اتوبوس و مترو از تماس نزدیک با کسانی که علایم سرماخوردگی یا آنفلونزا دارند بپرهیزید.
-از تماس دست با چشمها ، بینی و دهان خود به طور جدی اجتناب کنید.
-هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرید.
-تا حد ممکن از پرداختهای آنلاین استفاده کنید.
-پس از پیاده شدن از خودرو دستهایتان را ضدعفونی کنید.
-دستمال ، ماسک و دستکش استفاده شده را در سطل زباله در دار بیندازید.